gradient

De gezelligste loop van het jaar gaat in 2020 helaas niet door!

De Historie

Tot 1985 werd door Recreatiesport L.O.C Heeze een aantal activiteiten georganiseerd, zoals kinder-en bejaardenmiddagen, fietstochten en bostrimlopen.LOC is de afkorting van Locaal Organisatie Comité. In 1985 deed Jan Adams aan Henk Beekmans het voorstel om op 29 december in dat jaar een trimloop uit te schrijven en daaraan de naam Sylvester te koppelen. De afstanden waren 3, 5, 7 en 10,5 kilometer. De start was vanaf camping Heezerenbosch. Het aantal inschrijvingen van 132 was buiten verwachting groot en groeide in de loop der jaren naar gemiddeld 420. 


Het parcours werd later met een afstand over 15 kilometer uitgebreid. De Sylvesterloop is een populaire trimloop door het prachtige natuurgebied rond het Diepmeerven en de Groote Heide en bestaat uit verharde fietspaden. Door de varibele afstanden van 6,9 en 15 kilometer is de Sylvesterloop in Heeze geschikt voor zowel de geoefende als de redelijk ongetrainde loper. 

Loopgroepen uit de omgeving zijn altijd ruim vertegenwoordigd. De deelnemers kunnen gebruik maken van de aanwezige kleedruimte en op de camping is douchegelegenheid. 

Op deze pagina een terugblik op 25 jaar Sylvesterloop in enkele oude krantenartikelen.